Sponsoring

Naamsbekendheid
“Herhaling is de kracht van reclame!” Dit heeft u vast vaker gehoord, maar het is echt zo.
De omvang van een reclamecampagne doet er eigenlijk niet zo veel toe, als u maar vaak genoeg in beeld komt. In moderne marketingtermen noemen we dit "brainpositie verwerven". Een persoon krijgt per dag ongevraagd zo'n 3500 reclame-uitingen naar zijn hoofd geworpen. Over het algemeen komt dit als een wirwar op ons over en zien we door de bomen het bos niet meer. Het is dus zaak om daar als adverteerder uit te springen.

Dit kan door de juiste media te kiezen. Belangrijk hierbij is dat u heel nauwkeurig uw doelgroep bepaalt en er vervolgens binnen die doelgroep voor zorgt dat u gezien en gehoord wordt. Autosport - en rallysport in het bijzonder - kent veel liefhebbers. Behoort deze groep tot de doelgroep van uw bedrijf, dan biedt deze tak van autosport u de mogelijkheid om uw naamsbekendheid te vergroten. Dit kan op verschillende manieren, van bedrijfsincentives tot personeelsfeesten en van merchandising tot reclame-uitingen. Wanneer u uw keuze doorvoert in uw eigen bedrijfsimago, heeft dit het beste resultaat.

Het is belangrijk dat uw bedrijf midden in de beoogde doelgroep opereert. U kunt dit verder uitbouwen, exploiteren en vervolmaken door een medium te koppelen aan de juiste vorm van relatiemarketing of productpromotie. Een goede aanpak leidt tot een kloppend geheel en zorgt ervoor dat uw bedrijf bekend wordt op plaatsen waar u dat wilt.

Waarom De Heijde Rallysport uw partner kan zijn
Nog steeds groeit de populariteit van de rallysport. In 2003 bezochten bijvoorbeeld 14 miljoen mensen een WK-rally, terwijl de Formule 1 “slechts” 1,5 miljoen bezoekers trok. In Nederland is de Golden Tulip Rally met ruim 130.000 bezoekers al jaren het grootste auto/motorsport evenement van het land, gevolgd door de Marlboro Masters en de TT van Assen. In de top 10 van Nederlandse evenementen staat de Golden Tulip Rally zelfs op de achtste plaats. Ook op televisie wordt de laatste jaren steeds meer aandacht besteed aan de rallysport. Zo zendt RTL het programma ‘Rallyreport’ uit, geheel gewijd aan alle ins en outs van de rallysport.

Daarnaast brengen de zenders Eurosport en RaceWorld verslag uit van diverse nationale en internationale rally’s. Ook de schrijvende media, zoals de bladen Autovisie, Autoweek en Start '84, besteden veel aandacht aan de rallysport. Tenslotte is er nog een populair medium dat zeker niet mag ontbreken in deze lijst: internet. Momenteel zijn er ruim 20 websites met foto’s, verslagen en persberichten op het gebied van rallysport. Veel bezochte sites zijn www.rallysport.nl, www.rallyworld.tv en www.therallysite.com. Tegenwoordig hebben veel rallyteams hun een eigen website.
Bovenstaande laat zien dat u als bedrijf met de sponsoring van een rallyteam een grote doelgroep bereikt. 

Op zoek naar een bijzonder promotiemiddel of marketingtool ?
U krijgt nu de kans om een graantje van die belangstelling mee te pikken! De Heijde Rallysport heeft u en uw bedrijf - naast de gebruikelijke stickers op de auto’s - veel te bieden op promotioneel en relationeel vlak. Wat dacht u bijvoorbeeld van een rallyincentive voor uw personeelsleden of belangrijkste relaties? Of een vipbehandeling voor zes personen tijdens een jaarlijks autosportspektakel? Of misschien wilt u graag een van de rallywagens tijdens een open dag in of bij uw bedrijf plaatsen? De mogelijkheden zijn eindeloos en in overleg met het team is er wellicht veel meer mogelijk dan u denkt!

Naast sponsoring zijn er andere PR- en marketingactiviteiten mogelijk. Wilt u uw relaties verwennen met iets bijzonders? Denk dan eens aan het bezoeken van een rally. Het team van De Heijde Rallysport biedt u en uw relaties een unieke en gezellige ervaring. Beleef de rally van dichtbij, voel de wedstrijdspanning en geniet van de spectaculaire rijstijl van onze equipes. Op het servicepark kunt u onze monteurs aan het werk zien, u kunt een praatje maken met de bestuurders en uw relaties van dichtbij 'de rallysfeer' laten opsnuiven.

Ook zijn allerlei andere vormen van relatiemarketing bij evenementen en demonstraties bespreekbaar.


Heeft u interesse of wilt u meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van sponsoring, PR en marketing, neem dan contact met ons op:
 

E-mail : info@deheijderallysport.nl
   
Telefoon : (0031) (0)499 49 62 76
   
Fax : (0031) (0)499 49 62 77