Off-Road Rally

NIEUW!Goforcharity RTL 7 Rallyreport 16-10-2011
Dubbelslag voor Team Goforcharity in de Transanatolia rally
Transanatolia rally 2011
Opnamen Rally Report bij Sonse rallyrijders
Trans Anatolia Rally Raid 2011
Strand-Race Velsen 09-10-2010 - 3e plaats Promoklasse
Gallery 2010
John de Heijde opnieuw in de Dakar Rally
De route van 2005
Bouw je eigen Dakar auto
Gallery 2005
John de Heijde start in Parijs-Dakar 2004
Gallery 2004
 
 

Goforcharity RTL 7 Rallyreport 16-10-2011
Dubbelslag voor Team Goforcharity in de Transanatolia rally

Na zeven lange, zware dagen zit de Transanatolia Rally Editie 2011 erop. In het finish hotel in Antalya kregen we een warm onthaal.
John en Richard hebben hun eerste plaats dubbel en dwars verdiend. De eerste dag raakte ze op ruim een half uur achterstand. De dagen daarna wisten ze de verloren tijd in te halen door goed te navigeren en hun ongelofelijk snelle rijtijden.
Voor Erik en David was het rally rijden een nieuwe ervaring.
Erik was nog onbekend met rally rijden in het terrein en David had nog nooit een roadbook gezien. Navigeren deed hij alleen met een TomTom. Maar ze hadden al gauw de smaak te pakken en zijn zeer tevreden met hun tweede plaats !

De wagens hebben het heel zwaar te verduren gehad. Veel van de tracks zijn bezaaid met stenen en rotsen. Door over zo'n track, of zoals John het noemt "geitenpad", te rijden worden de auto's tot op het uiterste getest.
Het bedrijf van John de Heijde Rally-Business.nl heeft deze 4x4’s perfect klaar gemaakt, na elke wedstrijddag werden de auto's weer nagekeken.
Door een klein mankement aan de servicetruck konden de monteurs Jan-Piet en Ronald helaas niet bij de finish zijn. Zonder hun hulp was het nooit gelukt!


Het goede doel
John de Heijde en Richard van de Schoot samen met Erik Mol en David van Grinsven, hebben met deze Rally SWZ “Zonhove “en “het Bijna Thuis Huis” in Son gesteund.

Autobedrijf de Heijde en Metafa Holland BV gingen onder de naam Goforcharity.nl via de eigen website, kranten en op tv RTL 7 Rally-report landelijk aandacht vragen.
Vele (zaken)relatie's van bovengenoemde bedrijven waren bereid een vergoeding per gereden kilometer te doneren aan het rallyteam die geheel naar de goede doelen ging.


Pré-proloog
De pré-proloog was een geweldig succes, gehouden op de outdoor kartbaan van dorpsgenoten fam. Egelie van landsard te Eindhoven. Ondanks de slechte weersvoorspelling bleef het weer erg mooi op een enkel buitje na. Er werd volop gekart door jong en oud.

Een van de organisatoren van de Transanatolia rally, Marcel Vermeij, gaf een presentatie over de rally. Wie zin had wat kon een rondje met de jeeps van Team Goforcharity meerijden. Het de Heijde Rallysport team, gaf een spectaculaire race/drift show weg.

Ook op de pré-proloog kon men doneren aan de goede doelen, maar ook de opbrengst van alle verkochte kaartjes voor het karten werden door Johan Egelie gedoneerd aan de goede doelen.

Een heel aantal vrijwilligers van SWZ en cliënten (locatie Zonhove) waren hierbij aanwezig.De meeste cliënten genoten vanuit hun rolstoel van de rondscheurende karts. Er werd ook gezorgd voor een frietje en wat te drinken. Voor de vrijwilligers en de cliënten van SWZ was er een gratis frietje en kon eenieder 15 min. gratis rijden.


Doelen
De realisatie van de tuin van woongroep brink 6-8 was al bijna klaar voor het vertrek van de rally, door wegenbouwbedrijf Jennissen en Swinkels - Gruithuijzen Hoveniers beide uit Son
De stichting bijna thuis huis Son, krijgt op 9 okt as. de waardecheque uitgereikt !

Transanatolia rally 2011

Erik transanatolia rally 2011


Winner transanatolia rally 2011


Winner transanatolia rally 2011


Winner transanatolia rally 2011


 
Opnamen Rally Report bij Sonse rallyrijders
SON EN BREUGEL - Erik Mol van Metafa Holland BV rijdt met navigator David van Grinsven in september de Transanatolia Rally.
Ook Marc de Heijde van Autobedrijf De Heijde is de bestuurder een van de wedstrijdjeeps. Vrijdag was RTL 7 Rally Report aanwezig om opnamen te maken van de deelnemers.
Zie http://youtu.be/OV974-1XA9M


Opnamen Rally Report bij Sonse rallyrijders


Opnamen Rally Report bij Sonse rallyrijders


De Transanatolia is een rally in Turkije voor motoren, quads en 4x4's, die start in de regio van Antalya (Turkije) en zeven dagen duurt.
De rally wordt gehouden door Rallymaniacs, het is de tweede editie van de rally. In 2010 werd er iedere dag rond de 250 kilometer gereden, met een hoog offroadgehalte.
De organisatie hoopt op zo'n honderd deelnemers, momenteel zijn dat er al tachtig. De start van de rally is op 7 september, op 27 augustus is er een preproloog in Valkenswaard.De volledige teams en organisator Marcel Vermeij (met rood jack)

Met de deelname aan de rally wordt SWZ locatie Zonhove, het behandelingscentrum voor meervoudig gehandicapte bewoners, gesteund.
Ook de Stichting Bijna Thuis is een goed doel dat met de rally wordt gesteund. diaken Ton Schepens is voorzitter van de stichting, die met het Bijna Thuis Huis een plaats wil creëren waar ongeneeslijke zieke dorpsgenoten in de eigen omgeving, in het bijzijn van naasten, vrienden en bekenden en in een huiselijke sfeer, afscheid kan nemen van alles wat hem of haar dierbaar is.

Erik Mol en Marc de Heijde met diaken Ton SchepensTrans Anatolia Rally Raid 2011
Tweede editie Transanatolia 2011 : woensdag 7 t/m dinsdag 13 september

Dit jaar rijden we de Trans Anatolia Rally Raid rondom Antalya te Turkije. We gaan van start in door ons team geprepareerde Toyota Landcruisers.Met de deelname aan deze rally steunen we tevens twee goede doelen, te weten:
SWZ locatie Zonhove te Son en de Stichting Bijna Thuis Huis te Son.


Naast Marc de Heijde zijn Erik Mol en Wouter Koenderink de rijders van de 3 wedstrijd-jeeps, servicetruck van het team gaat ook mee voor de assistentie.

RTL7 Rallyreport zal over het team en de wedstrijd verslag doen.

Voor meer informatie over de wedstrijd zie ook: www.transanatolia.nl.

De Transanatolia is een rally in Turkije van zeven dagen voor motoren, quads en 4x4's, die van start gaat in de regio van Antalya. Turkije is een land met ongekende offroad mogelijkheden. Met zeer gastvrije mensen, bivaks in een ongerepte natuur met veel diversiteit, goede voorzieningen en goede hotels met lekker eten.
De Transanatolia wordt georganiseerd door Rallymaniacs.nl, in samenwerking met Turkse partner Yoshimoto.

De 2010 editie was een groot succes. Iedere dag rond de 250 km waarbij het offroad gehalte erg hoog was. Voor 2011 worden weer nieuwe routes gemaakt met zo mogelijk nog meer offroad. Deze rally is geschikt voor rijders van alle niveau's. Motoren, quads en 4x4's kunnen meedoen.

Het is zo'n 3.500 kilometer rijden naar de start in Antaly derally is een prachtige uitdaging voor 4x4's.
De routes zijn afwisselend met soms snelle gravelwegen, technische bergpassen met veel stenen en veel echt stuurwerk. In september kan het nog best warm zijn, dus dat is zeker een factor om rekening mee te houden.
 

Strand-Race Velsen 09-10-2010
3e plaats Promoklasse

Strand-Race Velsen Strand-Race Velsen
Strand-Race Velsen Strand-Race Velsen


Naar boven


Gallery 2010

Libya Rally Start Libya Rally Start
Libya Rally Start Libya Rally Start


 

 


Naar boven


De Meest extreme woestijnrally, The Libya Rally !

 3 tot 22 maart 2010 7500 km puur avontuur.

Uitdaging… spanning… extreem hoge duinen en teamspirit!

KORTOM: EEN BELEVENIS.

De Heijde Rallysport gaat i.s.m. Vandevoorde-autosport , hun krachten bundelen!


John de Heijde heeft 2x de beroemde Dakar rally gereden en destijds ook zijn eigen voertuigen geprepareerd.
Hij is ruim 20 jaar vrijwel dagelijks actief in de rallysport. Hij zal samen met navigator Yves den Doelder, die met zijn oom deze Libya-rally in 2009 uitgereden heeft opnieuw gaan strijden. John en Yves kennen elkaar al 15 Jaar.

Ze gaan rijden met een Nissan Terrano 2.7 TD 3 drs 4x4. type R20 Dit is een auto waarbij de techniek op degelijk niveau staat, zodat deze jeep OOK in de metershoge duinen makkelijk zijn mannetje staat!Voor meer info kijk op www.libyarally.com

The ultimate breathtaking desert experience …
Na de Dakar, de Rally van de Farao’s in Egypte en de Rally van Dubay in de Emiraten was het slechts een kwestie van tijd. Libye, het meest tot de verbeelding sprekende Saharaland zette 4 jaar terug eindelijk het licht op groen en verwelkomde de internationale rallygemeenschap. Huizenhoge en eindeloze duinenzeeën met toppen tot 200 meter hoog, spectaculaire canyons, grillige rotsformaties, vulkanen en verborgen paradijselijke meren vormen het decor van wat ongetwijfeld de mooiste en meest adembenemende rally van de Sahara wordt. Van 9 tot 16 maart 2010 strijden 200 motor- en quadrijders en autopiloten in Zuid-Libië voor de vijfde keer om de titel van de snelste piloot (rally) of beste navigator (raid) van de Sahara.

Don’t miss it: be part of it.

We bieden dit jaar 3 mogelijkheden:
1. The race (rally met chrono; roadbooks)
2. Adventure Raid (geen tijdscriterium; zelfde roadbooks)
3. Discovery (bezoek in kleine groepjes met gids de mooiste verborgen plaatsen van Libië en leer de technieken van het duinenrijden)

De six-factor Libya Rally staat voor ...
1. Een rallyervaring voor elk niveau
2. Adembenemende landschappen
3. Een professionele rallyorganisatie
4. Veiligheid boven alles
5. Respect voor natuur, land & bevolking
6. Teamspirit!

 

Naar boven


John de Heijde in de Dakar Rally


De start was op 1 januari 2005 te Spanje in de stad Barcelona, waarna de volgende landen werden doorkruist; Marokko, Mauritanië, Malie en Senegal. Zowel op oudejaarsdag en nieuwjaarsdag werd de proloog gereden, voordat de karavaan van 750 motor’s, auto’s en vrachtwagen’s de grote oversteek maakte naar Afrika..

De 27e keer dat deze beroemde woestijn rally ter wereld werd gereden, bedroeg de afstand ruim 11.000 km aan zand, woestijn en rotsen waarbij de temperatuur in de Sahara wel kan oplopen tot 46 graden. De finish was op 16e januari in Dakar, Senegal.

John de Heijde van het gelijknamige autobedrijf te Ekkersrijt Son, is dagelijks bezig geweest om de jeep in perfecte staat te brengen. Gezien de inzet was het wederom een grote uitdaging voor mens en machine om Dakar te halen. Echter de kennis en ervaring van het voorgaande jaar zijn hier goed van pas gekomen.

 

Naar boven


De Route 2005


 

Naar boven


Bouw je eigen Dakar Auto

Met behulp van deze afbeelding is het mogelijk om je eigen Dakar auto te bouwen.
Benodigdheden: Schaar/mesje, lijm, stevig papier en een (kleuren) printer.

Download de volgende afbeelding en print hem uit.

(Rechtermuisknop - Doel opslaan als)

 

Naar boven


Gallery 2005


John de Heijde
 

De keuring
 

Voor de start
 

 

 

Bed maken
 

Indrukken van de Dakar Rally

Indrukken van de Dakar Rally
 

Indrukken van de Dakar Rally
 

Het Team
 

Testdag
 


 


Ook tot rust komen is van belang
   


Naar bovenParijs - Dakar 2004
 

John de Heijde in de in Parijs-Dakar 2004

John de Heijde leidt in het dagelijkse leven, samen met zijn broer Marc, een eigen bedrijf: autobedrijf Gebroeders De Heijde te Son. In dit bedrijf ligt de nadruk op jonge gebruikte bedrijfs- en personenauto’s.
John heeft zijn kunnen getoond in de beroemde Parijs-Dakar 2004, waarbij de route bestond uit 15.000 loodzware kilometers. Parijs-Dakar ging van start op: 1 januari 2004.

Hij reed met de pers-car voor Team Stoppen. De naam van dit team kwam van een van de sponsors aan dit grootse avontuur: de landelijke actie “stop met roken”. Hierbij was de uitdaging en wilskracht ook een doorslaggevende factor. Het doel van deze pers-car was om MTV Nederland, Rotterdam’s Dagblad, Kidsweek en 4WD Auto-Magazine te voorzien van dagelijkse informatie. Zie ook www.dakarsport.com voor meer info.

De keuze van Team Stoppen om John te vragen om mee te gaan, lag in de achtergrond dat hij geen onbekende is in de rallysport. Gezien de spectaculaire manier waarmee hij en zijn broer hun eigen rallyauto’s over de rallypaden sturen.
Zij bezitten twee sterke achterwiel-aangedreven rallyauto’s; een Mercedes Benz 190 E 16V en een Opel Omega 3000. Voor meer info zie ook www.deheijde.nl

De 165 pk sterke 4x4 pers-car wordt geheel in eigen huis aangepast om zo optimaal mogelijk zijn zware taak door ruw landschap met keien en duinen te doorstaan.
De technische aanpassingen zijn onder andere een dubbele set schokdempers per wiel, bodembescherming, een veiligheidsrolkooi, 4-punts gordels, kuipstoelen, een brandblusinstallatie, GPS, tripmaster, vergrote brandstoftank enzovoorts.

Hierdoor ontstaat een duurzaam inzetbare auto, waarbij veiligheid en bedrijfszekerheid hoog in het vaandel staan.
John heeft echter ook de wedstrijd-jeep, een 300 pk sterke V8 4x4 Bowler waarmee Team Stoppen dit jaar van start gaat, grondig onder handen genomen.

De Telefonica-Dakar 2004 ging van start in Frankrijk bij de plaats Clermont Ferrand op 1 januari. Hier reed men een proloog waarna de caravaan vervolgens richting de Spaanse grens getrokken is om op 2 januari een proef in Costellon te rijden. Op 3 januari werd de oversteek gemaakt naar Afrika, waarbij er 14 proeven hebben gewacht op het Team Stoppen. Deze bestond uit onder andere twee marathon-etappes, waarvan er een ruim 1.000 km lang was. Er waren twee rustdagen ingelast, die werden gebruikt om de auto’s en de mensen tot rust te laten komen.

Het was de uitdaging om op 18 januari te finishen in de hoofdstad van Senegal, Dakar.

 
 

Naar boven


Gallery 2004
 


 

 

 

 
   
   
   
Naar de boot Bivak Dakar
   
  Service terrein
   
   
   


Naar boven